Wij gaan voor uw Recht-op-ZorgKlik hier om onze petitie te tekenen

 

Hierboven een aantal reportages die o.a. de gevolgen van de lange wachtlijsten laten zien. Als ZorgGebruikers.be wachten we al heel lang op een oplossing, sommige ouders voeren al meer dan 25 jaar actie, maar tevergeefs. De wachtlijsten raken niet opgelost, integendeel: ze groeien aan!

Daarom denken we dat er maar één oplossing is : het Recht-op-Zorg. Net zoals alle kinderen recht hebben op onderwijs, moeten alle mensen met een handicap recht hebben op alle professionele zorg die nodig is om hen een volwaardig en zinvol leven te laten leiden.

 

Het Europees Comité heeft België veroordeeld omdat zowel mensen met een handicap als hun gezinnen sociaal geïsoleerd worden doordat ze noodgedwongen zelf voor alle zorg moeten instaan. Concreet laat deze veroordeling geen twijfel over de schuldige (de overheid) en de schade (sociaal isolement).
Daarom hebben we beslist om als ZorgGebruikers.be voor einde 2013 samen met individuele vertegewoordigers van personen met een handicap naar de rechter te stappen om de nodige opvang af te dwingen of dwangsommen te eisen. Voor meer informatie kan men terecht op onze Facebook-pagina of via e-mail op info@ZorgGebruikers.be

Koekje van eigen deeg !

Quasi alle Vlaamse en Federale ministers doen mee aan de verkiezingen op 25 mei '14. We zullen ze dus overal tegenkomen: op evenementen of markten. Betaal ze nu met gelijke munt en vraag hun stem voor onze lijst. Wij hebben ruim 22.000 kandidaten die dringend een oplossing wensen. Ze kunnen echt geen legislatuur meer wachten.

Hang daarom overal onze affiches op of zorg dat u onze promo-kaartjes bij de hand heeft, als u de politici tegenkomt. Klik hier voor meer info

 


Nu zorgen voor morgen !

Karen wacht. En dat doet ze niet alleen. Meer dan 22.000 mensen met een handicap zitten in hetzelfde trieste schuitje. Wachtend op een of andere zorgvorm. Beterschap is niet in zicht, integendeel. Enkel de hoogste nood wordt gelenigd, de andere zorgvragers leven in de grootste onzekerheid. En elke dag worden de lijsten langer. Dit is een moderne samenleving onwaardig. ZorgGebruikers.be is de eerste stap naar échte actie. Via een sociaal netwerk willen we alle ZorgGebruikers beter informeren. Zo wordt het de ‘missing link’ voor een doeltreffende dialoog met de Vlaamse overheid. Met één muisklik kan u Karen en al haar lotgenoten een hart onder de riem steken.

Volg Karen via Facebook en onderteken zeker ook de petitie van Recht op Zorg.

Vindt u dit een mooie affiche en wenst u onze 22.721 kandidaten te steunen en ze van de lijst te stemmen ?
Hang dan onze affiches overal op of verdeel onze promo-kaartjes: klik hier voor meer info!


ZorgGebruikers.be is een initiatief van FOVIG vzw, Opvang Tekort vzw en Recht-op-Zorg.(c) 2013 by ZorgGebruikers.be